Éjszakai kijárási korlátozás jöhet a koronavírusos fertőzöttek emelkedése miatt ebben az országban

Forrás: Shutterstock -
korlátozás éjszaka koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírusos fertőzöttek magas száma miatt éjszakai kijárási tilalmat tervez bevezetni a katalán regionális kormány a kiemelt turisztikai jelentőséggel bíró Barcelonában és a térség több más városában is.

A regionális vezetés szerdai közlése szerint az intézkedés éjjeli egy órától reggel hatig lenne hatályban, amennyiben a legfőbb tartományi bíróság is jóváhagyja az elképzelést. Az emberek a korlátozás idején csak nyomós indokkal hagyhatják el otthonaikat. Az intézkedés nem terjedne ki az egész régióra, hanem csak azon 158 városra és településre, ahol nagyon sok fertőzöttet regisztrálnak.

Katalónia több városában terveznek éjszakai kijárási korlátozást bevezetni. Forrás: Shutterstock

Az intézkedés kifejezetten a fiatalokat célozza, gátat szabva a strandokon, parkokban, illetve köztereken tartott - helyben botellones néven ismert - buliknak. A járvány különösen a 30 évesnél fiatalabbak körében terjed Spanyolországban.

Katalóniában a 20 és 29 év közötti korosztályban 3385 fertőzött jut százezer főre.

A madridi egészségügyi minisztérium szerdán 26 390 új fertőzöttről tett bejelentést az utóbbi 24 órában.
Az esetszámok hirtelen emelkedése mögött a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsának terjedése áll, különösen a be nem oltott fiatalok körében.

Spanyolországban már kedden meghaladta a négymilliót a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma, a kórban pedig legfrissebb adatok szerint 81 043-an hunytak el - írja MTI.

Kásler Miklós: hamarosan döntés születhet a harmadik oltásról

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint a harmadik hullámot sikeresen átvészeltük, de a delta variáns miatt újabb harcot kell majd megvívnunk. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.