Durvára sikerült az ausztrálok oltást népszerűsítő kampányvideója: hatalmas felháborodást keltett - Videó

Forrás: Shutterstock -
kampány védőoltás COVID-19 videó Ausztrália koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sokkoló ausztrál oltóanyag-reklám nagy felháborodást váltott ki a lakosság körében, leginkább azért, mert a fiatalokat célozza meg, akik még igénybe se vehetik a védőoltást. 

A kritikusok szerint a reklám méltánytalanul célozza meg a fiatalokat, mivel a 40 éven aluliak csak az év végén férhetnek hozzá a védőoltásokhoz Ausztráliában. A hivatalos egészségügyi szervek azt javasolják, hogy a fiatalok várjanak a Pfizer oltásra az AstraZeneca helyett, Ausztráliában azonban hiány van a Pfizer-készletből. Mások, köztük egészségügyi szakemberek, a hirdetés levételét követelték, mert szerintük nagyon érzéketlen - írja a BBC.

A hirdetést jelenleg csak Sydney-ben mutatják be, ahol egyre inkább terjed a delta variáns és három hete teljesen lezárták az ötmillió lakosú metropoliszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.