Ezeket biztosan tilos lesz csinálni a nyári ötkarikás játékok alatt Tokióban

szurkolás olimpia 2021 Tilos Tokió 2021 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen zárt kapus lesz az idei ötkarikás játékok, de nem csak a sportrendezvény helyszínén, hanem egész Tokióban szigorú szabályokat hoztak. 

Japánban a koronavírus-járvány nem végzett akkora pusztítást, mint más országokban, viszont az átoltottság is alacsony, alig a teljes népesség negyede mondhatja el magáról, hogy túl van az első oltáson. Friss becslések szerint a jelenleg 800 körüli tokiói esetszám naponta, de a helyiek tartanak attól, hogy ez emelkedni fog.

Idén kitiltották a szurkolókat Tokióból, a fővárosban szigprú szabályok lépnek életbe. Forrás: AFP/Gerard Julien

Ennek következtében szigorú szabályokat vezettek be Tokióban. Másfél hete derült ki, hogy japán nézők sem lehetnek a július 23-án kezdődő tokiói versenyeken, az esemény így teljesen zárt kapus lesz. Az éttermekben tilos lesz alkoholt felszolgálni egészen az ötkarikás játékok végéig, augusztus 23-ig, ráadásul a hangos szurkolás - a kiabálás és az ugrálás - is tiltólistára került - írja a Travelo.

Nemcsak a zárt helyszíneken, de szabadtéren is tilos lesz a gyülekezés, valamint ez lesz az első és alighanem egyetlen olimpia, ahol a triatlon-drukkerek nem követhetik élőben kedvenceiket a kordonok mögül az utcákon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.