Egyre több gyerek kerül kórházba a delta-variáns miatt - Az orvosok szerint ettől is rosszabb lehet a helyzet

Forrás: Shutterstock -
delta-variáns Egyesült Államok kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok déli és középnyugati kórházaiban minden eddigénél több gyereket kezelnek koronavírussal. 

A hivatalos adatok szerint egyre több gyerek kerül kórházba az Egyesült Államok déli és középnyugati részén koronavírus miatt. A delta-variáns elősorban az oltatlanok között terjed, és a 12 év alattiak még nem jogosultak a vakcinára, de az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia adatai szerint a 12 és 17 év közöttiek oltottsága is alacsony. Ugyan a gyermekeknél kicsi a valószínűsége annak, hogy a vírus súlyos megbetegedést vagy halált okozzon, az adatok szerint sok gyerek van kórházban, és az iskolakezdés miatt még többre készülnek.

Egyre több gyerek kerül kórházba az Egyesült Államokban - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Hogy az ellátás folyamatos és zökenőmentes legyen, több nővért vesznek fel, átdolgozzák a kiürítési protokollokat, felgyorsítják a szobatakarítást, készenléti terveket dolgoznak ki az ágykapacitás bővítésére, és felkészítik a személyzetet a multiszisztémás gyulladásos szindróma, vagy a MIS-C felfutására. Ez egy olyan ritka megbetegedés, amely néhány héttel a Covid-19 fertőzés után fordulhat elő. A MIS-C megfelelő diagnózis és kezelés nélkül szervkárosodáshoz vagy akár halálhoz is vezethet - írja a Portfolio a The Wall Streat Journal nyomán.

A negyedik hullámnak nálunk is vannak már nyomai, ezt Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón jelentette, ahogy azt is, hogy újabb oltási akció indul: a 12-18 éves korosztályban augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án lesz az iskolákban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.