Újabb kitüntetést kapott Karikó Katalin: ez lehet a Nobel-díj előfutára

Karikó Katalin kitüntetés Horwitz-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatótársával, Drew Weismann-nal közösen kapta meg a Horwitz-díjat Karikó Katalin, mely arról nevezetes, hogy az ezzel a díjjal kitüntetett tudósok, kutatók gyakran a Nobel-díjat is megkapták. 

A Columbia Egyetem Louisa Gross Horwitz-díját idén Karikó Katalin és Drew Weismann nyerte el. Bár a díjátadó ceremónia csak 2022. január 5-én lesz, már most bejelentették, kiket fognak kitüntetni - írja a szeged.hu.

Karikó Katalin közösségi oldalán is bejelentette a nagy hírt, ami már csak azért is különleges, mivel ez a díj lehet a Nobel-díj előfutára.

Karikó Katalin számos díjat elnyert az elmúlt hónapokban. Az amerikai Carnegie alapitvány 33 bevándorló társával együtt a Great Immigrant/Great American 2021 címmel tüntette ki. Magyarországon megkapta a Semmelweis-díjat és Szeged díszpolgára lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.