Így bukott le a kegyetlen gyilkos, aki egy zsineggel fojtotta meg a 22 éves fiatal lányt

Forrás: Kisalföld.hu/H. Baranyai Edina -
gyilkosság Tompa Eszter lebukás gyilkos DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
14 évvel ezelőtt gyilkolták meg Tompa Esztert. A tettes nyomára azonban csak 3 évre bukkantak rá, méghozzá egy kutyalopási ügy kapcsán.

2003. szeptember 23-án gyilkolták meg Tompa Esztert. Hiába tett meg a rendőrség minden tőle telhetőt, nem bukkantak rá a fiatal lány gyilkosára. A szerencse a szerencsétlenségben az volt, hogy a kétségbeesett lány több helyen is megkarmolta a gyilkosát, így több nyomot is találtak a helyszínelők a körmei alatt. Bár akkoriban még nem volt kötelező, Koós András rendőrtiszt mégis elvégeztette a DNS-vizsgálatot - írja a Bors.

S. Attila egy kutyalopási ügy miatt bukott le. Forrás: Kisalföld.hu/H. Baranyai Edina

Tizennégy év elteltével S. Attilát egy kutyalopási ügy miatt gyanúsították meg, és mivel ekkor már kötelező volt a DNS-teszt, így a mintája bekerült a rendszerbe. A számítógép azonnal egyezést mutatott, a gyilkos pedig rács mögé került.

A férfi azzal magyarázta tettét, hogy nagyon megijedt, amikor elütötte a lányt. Berakta a csomagtartóba, és amikor feléledt, maga sem tudja miért, egy zsineggel megfojtotta. S. Attilát életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, leghamarabb 30 év múlva vizsgálhatják felül a szabadulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.