Meglepő dolgot állít a soroksári futónő feltételezett gyilkosa: írásos vallomást tett

Fotó: Koncz Márton - Origo -
gyilkosság soroksári gyilkos soroksári futónő gyilkosság vallomás soroksári futónő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc évvel ezelőtt futni indult a soroksári édesanya, Krisztina, haza azonban már soha nem tért. Kegyetlen gyilkosság áldozata lett. A gyilkossággal R. Szilvesztert vádolják, aki most három év hallgatás után írásos vallomást tett. 

2013 szeptemberében a soroksári családanya, Gyurik Krisztina futni indult egy közeli erdős területre, azonban soha többé nem tért haza. Az erdő szélén élő hajléktalan futás közben kapta el Krisztinát, zsineggel megfojtotta, meztelenre vetkőztette és megerőszakolta. A gyilkost öt év után sikerült elkapni, DNS-ét - ami lebuktatta - szinte mindenhol megtalálták a helyszínen, valamint a holmija között ott volt az édesanya telefonja is.

R. Szilveszter írásos vallomás tett. Fotó: Koncz Márton - Origo

R. Szilveszter három évig hallgatott az ügyben, pár nappal az ítélethozatal előtt azonban jelezte, hogy vallomást szeretne tenni. Levélben nyilatkozott arról, hogy ő már csak az asszony holttestét találta meg és a rajta levő ékszereket akarta ellopni - írja a Bors.

- szögezte le a vallomásban. A következő tárgyaláson végre pont kerülhet az elhúzódó ügy végére, Szilveszter akár életfogytiglani büntetést is kaphat, ha bebizonyosodik bűnössége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.