az év mentőse gyász dr. Wlassics Katalin tragédia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb mentőorvos vesztette életét koronavírusban. Nem csak a munkatársai gyászolják: az ország minden pontjáról érkeznek a részvétnyilvánító üzenetek.

Pár nappal ezelőtt vesztette életét egy háromgyermekes, mórahalmi mentős, Hatvani Balázs, most pedig egy újabb frontvonalban harcoló embert győzött le a kór.

"A szó leghétköznapibb és legtragikusabb értelmében. Miközben légszomjjal küzdő embereket mentett, megfertőződött a koronavírussal, és itt hagyott minket örökre" – idézi a Ripost az egyik megemlékezést.

A doktornőnek rengeteg tisztelője volt, az utóbbi napokban imaláncot is indítottak érte. Wlassics Katalin a betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként megkapta az Év veszprémi mentőse díjat.

Dr. Wlassics Katalin 1986-ban kivonuló orvosként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentőállomásán. Előbb oxyológus szakorvosi vizsgát tett, majd honvédorvostan, katasztrófa medicinából is szakképesítést szerzett. Rendszeresen részt vett az új munkatársak képzésében, szakmai, emberi beilleszkedésüket egyaránt segítette.

Határozott, precíz munkavégzésével példát mutatott a kivonuló dolgozóknak. Nemcsak munkatársaival, hanem a betegekkel is rövid idő alatt közvetlen és megnyugtató kapcsolatot tudott kialakítani. Betegcentrikussága és a velük való empatikus bánásmódja példaértékű volt. Kivonuló szolgálatait magas szakmai felkészültséggel végezte.

Megbízható, tapasztalt, nagy teherbírású, segítőkész és szolgálatkész munkatárs volt. Az Országos Mentőszolgálat iránti elhivatottságát nap mint nap bizonyította. A '90-es évek elejétől egészen 2018-ig a légimentés oszlopos tagja is volt. Kimagasló munkája iránymutatás a mai kezdő, fiatal mentődolgozók számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.