Piranhák falták fel egy férfi arcát, aki egy méhraj elől menekült a tóba

Brazília Dél-Amerika piranha horgász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A barátaival horgászott három férfi a Rio de Janeirótól északra található Bradilandia de Minasban, itt történt a tragédia.

A békésen halászó csapatot megtámadta egy méhraj, így mindhárman menekülőre fogták és a tóba ugrottak. Ketten kiúsztak a partra, de a harmadik férfi holttestét csak másnap találták meg, körülbelül négy méterre a parttól. A 30 éves férfi arcának és testének egy részét felfalták a tóban élő ragadozó halak, a piranhák.

Azt egyelőre a szakemberek sem tudják, hogy mi történt valójában, hogy a férfi először megfulladt-e és a piranhák csak ezt követően estek neki a testének, vagy pedig a piranhák is közrejátszottak a halálában - írja a Mirror.

A férfi halálának körülményei még nem ismertek. Forrás: Shutterstock

Körülbelül harminc piranhafaj él Dél-Amerika folyóiban és tavaiban, akiknek a csontos halak közül a legerősebb a harapása. Halászás közben a csali, illetve a hálóban vergődő halak jelenléte vonzza a őket, így ekkor bukkannak fel emberek közelében.

Ez is érdekelhet: Újabb részletek láttak napvilágot a tóba fulladt színésznőről.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.