Úszóbotrány: Cseh László ismét megszólalt, elárulta, miért nem borította előbb a bilit

Forrás: AFP/Christophe Simon -
Turi György Cseh László úszó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úszó egyetlen dolgot bánt meg a múltból.
Cseh László Forrás: AFP/Christophe Simon

Visszavonulása után borította fel az asztalt Cseh László, aki kitálalt egykori edzője kegyetlen módszereiről.

Megszólalása óta sorban állnak a nyilvánosság elé egykori versenyzőtársai, akik mind megerősítik, Cseh nem a levegőbe beszél, edzőik terrorban tartották őket. Kozma Dominik és Kiss Noémi után Szepesi Niki is nyilatkozott, aki pár évvel ezelőtt megjelent botránykönyvében már írt a kegyetlen módszerekről, ám akkor nem vették őt komolyan. Sőt a most mindent borító Cseh László is a támadott edzők védelmére kelt akkor.

"Elképzelhető, hogy most lettem ehhez érett, mostanra világosodtam meg" - nyilatkozta az úszó a Borsnak arra az őt ért kritikára, miszerint miért várt hét évet, és miért nem akkor borított, amikor 2014-ben elhagyta Turi csapatát.

A bajnok egyetlen dolgot bánt meg, hogy 2013-ban több versenyzőtársával együtt aláírta a Szepesi Nikolett ellen kiadott petíciót. A petíció akkor született, amikor Nikolett bortánykönyvet írt az uszodák világáról és az őt ért zaklatásokról.

"Akkor ezt helyesnek véltem, ma már teljesen másként gondolom. Ez hiba volt, ma már nem írnám alá a petíciót" - ismerte el a lapnak Cseh László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.