Február 1-től oltatlannak minősülnek azok, akik a harmadik oltást nem vették fel a második vakcina után eltelt hét hónapban Görögországban

Forrás: AFP/Denis Lovrovic -
korlátozások harmadik oltás vakcina oltatlanok Görögország emlékeztető oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem léphetnek be az oltottaknak fenntartott helyekre azok, akik február 1-ig nem veszik fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást - jelentette be vasárnap Tanosz Plevrisz görög egészségügy-miniszter.

"Február 1-től mindazok, akik nem vették fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást a második oltás után eltelt hét hónap alatt, oltatlannak minősülnek" - jelentette ki a miniszter az Ant1 televízióban.
"Az oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, mert kilenc hónapos európai igazolásról van szó, de nem részesülhetnek olyan előnyökben, mint a kizárólag oltottak számára engedélyezett helyek igénybevétele" - tette hozzá Plevrisz.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Görögországban a 11 millió lakosból több mint 7 millióan vették fel a védőoltást. Több mint 3,9 millióan kapták meg már az emlékeztető oltást is. A fertőzéseknek az omikron variáns okozta fellángolása miatt a kormány december 29-én újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett betiltotta a zenét a bárokban és éttermekben, hogy így csökkentse az újévi mulatságokat.
Az otthoni munkavégzés aránya az állami és a magánszektorban 20 százalékról 50-re nőtt. Kötelezővé tették az FPP2 vagy két műtősmaszk egyidejű viselését az éttermi dolgozók, illetve a nagyáruházakban vásárlók és a tömegközlekedésen utazók számára.

A járvány kezdete óta összesen 1 489 024 fertőzöttet jelentettek Görögországban. December 14-én rekord számú - napi 130 - halálesetet regisztráltak. A SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 betegség összesen 21 328 ember halálát okozta Görögországban.

Váratlan dolog derült ki az omikron variánsról: erre figyelj, ha koronavírus tesztet csinálsz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.