Váratlan dolog derült ki az omikron variánsról: erre figyelj, ha koronavírus tesztet csinálsz - Videó

Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay -
omikron variáns videó orvos Tiktok koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Karan Raj legújabb videójában egy fontos érdekességre hívta fel a figyelmet az omikron variánssal kapcsolatban.

Dr. Karan Raj gyakran készít Tiktokra videókat, amelyben újabbnál újabb és érdekesebb beszámolókkal kelti fel a közönsége érdeklődését. Legutóbb az omikron variánssal kapcsolatban egy fontos dologra hívta fel a figyelmet. Videójában azt fejtegette, hogy az omikront az orrból vagy a torokból vett minta mutatja ki nagyobb valószínűséggel.

A doktor állítása szerint az omikron tovább él a torokban, ami a variáns sajátossága. Mivel például a deltához képest korábban kezdődik a tünetek megjelenése, feltételezhető, hogy nem az orrban kezd először terjedni, hanem lejjebb.

Raj éppen ezért tanácsolja, hogy

ha otthon, nyálkahártyából történő mintavétellel tesztelünk, akkor azt végezzük el a torokban és az orrban is. Számos eset volt már, amelyeknél az orrból vett minta negatív, míg a torokból vett pozitív eredményt hozott

- szúrta ki a videót a Metropol.

@dr.karanr Nose and throat swabs? @Alison Hall #schoolwithdrkaran#factorcap♬ Steven Universe - L.Dre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.