Végre kiderült, valós személy-e a gyöngyhajú lány, akiről az Omega slágere szól

Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán
Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán -
Gyöngyhajú lány Kóbor János sláger Omega Presser Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bors utánajárt, ki lehet a gyöngyhajú lány, akiről az Omega legendás slágere szól. Valós személyről szól a dal?

"Az úgy volt, hogy a zenekar egy angliai turnéra sietett, de előtte a zenészek próbán még összeültek muzsikálni. Improvizálás közben született meg a dal zenei alapja, és ezzel a refrén dallama is, azonban itt még egy „egyszer majd visszajövünk" volt a munkacíme a dalnak. Ekkor pattant be Pressernek a jól hangzó, és szótagszámban is stimmelő 'jött egy gyöngyhajú lány' bemondás" - mesélte a lapnak Trunkos András, a zenekar menedzsere.

Az Omega együttes a Margitszigeten 1968-ban: Molnár György, Benkő László, Presser Gábor, Kóbor János, Laux József és Mihály Tamás (balról jobbra) Forrás: Fortepan/Szalay Zoltán

Ez annyira megtetszett mindenkinek, hogy felkérték Adamis Anna dalszövegírót, hogy alkossa meg a dalszöveget ehhez a sorhoz. A turnéról hazaérve a kész albumhoz hozzátették még a Gyöngyhajú lányt, mert érezték, hogy ez nagy siker lehet.

"Nők százezrei hihetik a mai napig magukat gyöngyhajú lánynak, és ezzel semmi probléma, ez, ha úgy tetszik, egy reklámfogás" - tette hozzá Trunkos.

A gyöngyhajú lány tehát nem valós személy, csupán a zenészek kreativitása szülte.

Koncz Zsuzsa szívszorító vallomása: Kóbor János volt karrierje indulásának utolsó tanúja



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.