Interaktív múzeum nyílt Avicii emlékére

Forrás: Getty Images/Wirelmage/Mike Pont Photography -
öngyilkos interaktív múzeum öngyilkosság Tim Bergling alapítvány Avicii
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Interaktív múzeum nyílt Avicii világhírű svéd dj emlékére szülővárosában, Stockholmban csütörtökön. A múzeumot a néhai zenész apja, Karl Bergling, valamint Károly Fülöp svéd herceg és felesége, Zsófia hercegnő avatták fel.

A svéd főváros központjában álló Avicii Experience múzeumot, amelyet a Levels, a Wake Me Up és más sikerek alkotójának szenteltek, szombattól látogathatja a közönség.

A Tim Bergling néven született zenészt Omán fővárosa, Maszkat egy szállodai szobájában találták holtan 2018. április 20-án, 28 éves korában. Az ománi rendőrség nem talált gyanús körülményt a halálával kapcsolatban, de a halál okát a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé.
Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett. "Viaskodott az értelem, az élet és a boldogság gondolataival. Képtelen volt folytatni. Békét akart találni" - írták a levélben.

Forrás: Getty Images/Wirelmage/Mike Pont Photography

A múzeum bevételének egy részét a Tim Bergling alapítványnak utalják, amely a pszichológiai betegségek és az öngyilkosság megelőzését szolgáló intézkedéseket támogat, különösen fiatalok körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.