Ma van A Dal 2022 második válogatója: ők lépnek színpadra

Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán -
Gubik Petra Andelic Jonathan Jota A Dal 2022 Ocho Macho
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma van A Dal 2022 második válogatója, a Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban tíz produkció látható.

A szombati második válogatóban Andelic Jonathan Jota (dalának címe: Elhiszem még), az Audioshake (Influencer), Fóris Rita (Olyan szép), Gubik Petra (Ez van, ez!), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), a Nova Prospect (Utolsókból elsők), az Ocho Macho (Lazulj bele), Pádár Szilvia (Kismadár), a Pink & The Panthers (Fényes galaxisok), valamint a Subtones (Nem segít más) lép színpadra. Az extra produkciót Egri Péter adja elő.

A Dal 2022 megújult zsűrije: Mező Misi, Wolf Kati, Egri Péter és Ferenczi György Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők. Márciusban derül ki, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben: a végső győztesről idén is a közönség dönt.

A nyertes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.