"Anya, meg akarok halni” - Borzalmas szavak hagyták el a hétéves kislány száját, akit évek óta zaklatnak az iskolában

Forrás: Shutterstock -
kislány iskolai bántalmazás bántalmazás zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három éven keresztül zaklatta osztálytársa a most hétéves kislányt, aki nemrég azzal állt édesanyja elé, hogy meg akar halni. Bár a szülők többször kérték az iskolát, lépjenek fel a zaklatás ellen, mindezidáig nem tettek semmit.

Nikki Rainy-Brown lánya korábban egy életvidám, mosolygós kislány volt, aki imádott játszani, a társaival együtt lenni. Három évvel ezelőtt azonban egy iskolatársa kiszemelte magának és azzal csúfolta, hogy csúnya és nem méltó a szeretetre. Később nemcsak verbálisan, hanem fizikailag is többször bántalmazta. Az édesanya elmondása alapján az iskola személyzete többször szemtanúja volt annak, hogy a a lányát arculütötte a zaklatója.

"A lányomat a torkánál fogva szorította egy kerítéshez. Az egyik nap iskola után hazafelé sétáltunk, és azt mondta nekem:

"Anya, meg akarok halni, már csak azt akarom, hogy ennek vége legyen. Ha nem lennék itt, akkor ez nem történne velem."

Egy szülő sem akarja ezt hallani a gyerekétől, bármilyen korban is van, de én biztosan nem akartam ezt hallani a hétéves lányomtól. Teljesen el voltam keseredve, amikor hazaértünk. Annyira feldúlt voltam" – mesélte Nikki a The Courier oldalának.

bántalmazás agresszió iskola osztály Forrás: Shutterstock

Az édesanyja sokadik alkalommal beszélt az iskola vezetőségével, akik szétválasztották a két lányt, a bántalmazót egy új osztályba helyezték. Bevezették azt a szabályt, hogy egyszerre csak az egyikük mehet ki az udvarra.

"Elegünk van, és az állapota egyre csak rosszabbodik, ki kell maradnia az iskolából. Hiperventillált, mert rettegett attól, hogy be kell mennie. Annyira rossz, hogy végig kell néznem, ahogy a lányom keresztülmegy ezen, mert az iskola folyton azt mondja, hogy nem tehetnek semmit. Két héttel ezelőtt a lányomat például nekilökték a falnak"

– magyarázta az édesanya, aki azon gondolkodik, hogy másik intézménybe fogja íratni három éve bántalmazott lányát, hogy megszabadítsa a rémálmaitól.

Szerinte elfogadhatatlan a zaklatás minden formája és nem érti, hogy az iskola miért nem veszi komolyan az ügyet.

Rengeteg gyermek szenved iskolai bántalmazás miatt, nemrég egy 12 éves kisfiú lett öngyilkos, mert nem bírta tovább elviselni a folyamatos iskolai megaláztatást és bántalmazást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.