Egy menekülő magyar pár elárulta, hogyan bántak velük az ukrán határon

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
Ukrajna háború Orosz-ukrán háború menekültek orosz ukrán háború Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek százezrei próbálják elhagyni Ukrajnát azóta, hogy múlt csütörtökön Oroszország megtámadta a szomszédos országot. Az ukránok több irányba menekülnek, sokan utaznak Lengyelországba, Szlovákiába és Magyarországra, hogy egy békés országban átvészeljék a borzalmakat. Egy fiatal magyar pár először beszélt arról, mi fogadta őket a határon.

Gabriella és Andris pénteken lépett be Magyarország területére. Nem sokat gondolkodtak, ahogy megérkeztek az első hírek az orosz invázióról, ők már csomagolni kezdtek. Most, hogy már biztonságos helyen vannak, nem félnek a háborútól, inkább csak izgulnak azért, hogy ne történjen baj a Kárpátalján maradt családtagjaikkal.

A pár elárulta azt is, hogy a határon mindenki segítőkész volt, nagyon könnyen átjutottak.

Több tízezren érkeztek eddig Magyarországra (Illusztráció) Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

– mesélte a Borsnak a fiatal pár, akik azt tervezik, hogy amíg tartanak a harcok, nem térnek vissza Ukrajnába.

A napokban Magyarország az ország egyik legnagyobb humanitárius akcióját indította Kárpátalja megsegítésére. Ha te szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, ide kattintva megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.