Orosz-ukrán háború: 16 éves sportoló és az egész családja elhunyt a bombázásban

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál orosz-ukrán konfliktus Orosz-ukrán háború bombázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború egyre több civil áldozatot követel, a bombázásokban nemrég egy 16 éves sportoló és annak egész családja is életét vesztette.

Az északkelet-ukrajnai Szumi városát bombatámadás érte hétfőn, ami sok halálos áldozatot követelt. Köztük van a 16 éves szambóharcos, Artyom Priymenko is, családjával együtt. A támadásnak összesen legkevesebb 21 áldozata van - írja a Mirror.

Szumi bombázása legkevesebb 21 áldozatot követelt Forrás: http://drpatrickomalley.com

Azóta az ukrán elnök bejelentette, hogy legalább 35 ezer civilt menekítettek ki az ostromlott ukrán városokból. A politikus szerda este videoüzenetben elmondta, hogy Szumi, Enerhodar városok és a főváros, Kijev melletti területek lakóit három humanitárius folyosón keresztül kimenekítették.
Az államfő reményét fejezte ki, hogy az evakuálások csütörtökön folytatódnak, és további három humanitárius folyosó nyílik meg a kilenc napja ostrom alatt álló Mariupol, a délkeleti Volnovaha és a keleti Izjum városokból.

A Mariupol kikötővárosból történő evakuálások azonban az elmúlt napokban többször is kudarcba fulladtak, és Kijev és Moszkva egymást hibáztatta a fiaskókért. Gyermekkórháznak és szülészetnek otthont adó egészségügyi létesítményt ért szerdán orosz belövés Mariupolban. A város kilenc napja tartó ostromának már 1207 halálos áldozata van - közölte a polgármesteri hivatal szerda este a Telegram közösségi oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.