Orosz-ukrán háború: több mint négyezer menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon tegnap

Fotó: Nagy Bogi - Origo -
rendőrség Orosz-ukrán háború menekültek orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ukrajnai háború elől kedden 4058 ember, köztük 532 gyerek érkezett Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon szerdán.

Azt írták, hogy a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 37 ember, köztük hét gyerek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - tudatta a rendőrség. A közlemény szerint a BRFK és a Készenléti Rendőrség erői a pályaudvarokon segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket, valamint biztosítják a közrendet.

Ukrán menekültek Budapesten Fotó: Nagy Bogi - Origo

A menekültek ellátása, szállítása, elszállásolása érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Az ukrajnai háború elől hétfőn 4002 ember, köztük 308 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A menekült diákok oktatását már szervezi a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógus műhelye és több budapesti katolikus iskola is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.