Barátai segítségével hozatták haza a 24 éves fiatal lány holttestét Magyarországra

gyilkosság Anglia gyász magyar lány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
B. Bori halála után két héttel diplomázott volna. Egyetemén megható diplomaosztót tartottak a fiatal lány tiszteletére: gyilkosa mindent beismert.

Ahogy mi is megírtuk, tavaly év végén holtan találták bradfordi lakásában a 24 éves B. Borbálát. A rendőrség közlése szerint a fiatal magyar lány még 2016-ban érkezett Magyarországról az angliai városba, ahol egy iskolában dolgozott. A gyilkossággal akkor egy nála három évvel fiatalabb férfit gyanúsítottak.

B. Bori emlékére megható megemlékezést tartottak egykori diáktársai a bradfordi egyetemen, ahol tragikus halála után két héttel diplomázott volna. A diákok ünneplés helyett Borinak szentelték az eseményt.

Forrás: Shutterstock

"Büszkék vagyunk arra, hogy Bori velünk tanult. Szomorúak vagyunk, hogy már nincs velünk, sugárzott belőle az életöröm, a mások iránti törődés, és szenvedélye volt a gyerekekkel való foglalkozás" – mondták a diplomaosztón. "Ma kellett volna átvennie a diplomáját. Ezért mi most ezt az alkalmat arra szánjuk, hogy megünnepeljük az ő életét" – folytatták.

Az áldozat iránti szeretetet mi sem bizonyítja jobban, minthogy diáktársai, barátai és kollégái a tragédia után összefogtak, és adománygyűjtésbe kezdtek, hogy testét Magyarországra hozathassák. Végül annyi pénz gyűlt össze, hogy a lány testét hazahozatták, a megmaradt pénzből pedig létrehoztak egy olyan alapítványt a hátrányos helyzetű gyerekeknek, amilyet Bori is szeretett volna - írja a Mirror.

Mindeközben a lány gyilkosa bíróság elé állt, és azonnal beismerte tettét, azonban magyarázatot nem adott. A férfi akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat; májusban születik meg a végső ítélet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.