Hivatalos: Alec Baldwint nem tartják felelősnek a forgatáson elsült kellékfegyverért

Forrás: AFP/Angela Weiss -
film forgatás tragédia Halyna Hutchins Rust (film) Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alec Baldwint nem tartják felelősnek a forgatáson elsült kellékfegyver által okozott tragédiáért.

Ahogy korábban megírtuk, a kiszabható legmagasabb, 137 ezer dolláros pénzbírsággal sújtotta az amerikai Új-Mexikó állam a Rust című westernt készítő céget a munkavédelmi előírások durva megszegése miatt. A film forgatása közben tavaly októberben Alec Baldwin hollywoodi sztár véletlenül agyonlőtte a stáb egyik tagját, Halyna Hutchins operatőrt.

Forrás: AFP/Angela Weiss

Bár a filmessel az Alec Baldwin kezében elsült fegyver végzett, a legújabb vizsgálatok megállapították, hogy nem a színész, hanem a fegyverekért felelős személyek tehettek a tragédiáról. Baldwin PR-csapata most közleményben jelezte, hogy a színészt felmentették a vádak alól, és a film producereként sem vonható felelősségre, mivel a fegyverek átvizsgálása nem az ő hatáskörébe tartozott.

"Hálásak vagyunk az Új-Mexikói Szakmai és Biztonsági Hivatalnak, amiért kivizsgálta ezt az ügyet... Nagyra értékeljük, hogy a jelentés felmenti Baldwin urat, mivel egyértelművé tette, hogy azt hitte, a fegyverben csak vaktöltények voltak. Baldwin úrnak nem volt hatásköre azokban a kérdésekben, amelyekről az Iroda jogsértéseket állapított meg, és örülünk, hogy az új-mexikói hatóságok tisztázták ezeket a kritikus kérdéseket. Biztosak vagyunk abban, hogy a jelentésben azonosított személyeket felelősségre fogják vonni ezért a tragédiáért" – idézte a közleményt a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.