Belehalt égési sérüléseibe a dunaföldvári gyújtogató unokatestvére

Forrás: Shutterstock -
gyújtogatás halál égési sérülés háztűz Dunaföldvár tűz tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Részegen gyújtotta fel a házát a férfi, akit az sem érdekelt, hogy az épületben rajta kívül két rokona is bent van. 

Benzint locsolt a padlóra és öngyújtóval meggyújtotta; a konyhában a linóleumpadló azonnal lángra kapott.

A házból mindhárom bent tartózkodó ki tudott menekülni, ám egyikük, a gyújtogató unokatestvére olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt.

Az már csak a vakszerencsének köszönhető, hogy a konyhában talált gázpalack annak ellenére nem robbant fel, hogy a dunaföldvári ház teljes egészében égett, mire a tűzoltók a helyszínre értek. Ha a palack berobbant volna, az a szomszédos épületeket és az ott élőket is veszélybe sodorta volna.

A férfit őrizetbe vették, letartóztatását 1 hónapra elrendelték. A gyanúsított közveszélyt idézett elő, mely halált is okozott, így a cselekménye jelentős tárgyi súlyú - írja az ügyészség.hu. Ezért a gyújtogató öt évtől húsz évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.