Ikergyerekei megszületése után hunyt el egy magyar édesanya: évekig harcoltak a babákért

lombikbébi-program tragédia ikerterhesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekig küzdött azért Kitti és Bagdi Attila, hogy gyerekeik lehessenek. Mivel a fiatal nő természetes úton nem esett teherbe, belevágtak a lombikprogramba, az ötödik próbálkozásra megfogantak a babák.  A kicsik, Johanna és Barnabás 8 hónapra születtek, édesanyjuk pár nappal a szülés után elhunyt.  Bagdi Attila a velük történt tragédiáról beszélt. 

"Tíz évig harcoltunk azért, hogy szülők lehessünk. Végül az ötödik lombik lett sikeres, rögtön két babával is megajándékozott minket az élet. A várandósság alatt Kitti jól tűrte a terhesség nehézségeit, az eredményei jók voltak, egészen március második feléig. Addig minden tökéletesen zajlott, az első rúgásoktól kezdve az esti meséléseken át, látszólag még a hatalmas pocak sem viselte meg őt. Imádtuk a zenét, ezért sokat énekeltünk a piciknek. Bensőséges kapcsolatunk volt, ami csak erősödött a várandósság alatt" – nyilatkozta a Blikknek az édesapa, hozzátette, hogy a problémák a terhesség 32. hetén kezdődtek: Kitti kórházba került.

Forrás: Shutterstock

"A bentléte alatt végig azzal nyugtattak, hogy bár a vizsgálatok eredményei nem tökéletesek, minden rendben van. Az ikerterhesség miatt veszélyeztetett terhes volt, de meg sem fordult a fejemben, hogy a babák anya nélkül érkezhetnek haza" - mondta Attila, és arról is beszélt, hogy az orvosok HELLP-szindrómára gyanakodtak.

Johanna és Barnabás a 34. hétre, császármetszéssel születtek meg, ám Kittit újra meg kellett műteni. "Élet-halál között lebegett két napig. Minden egyes nap bent voltam nála. Potyogtak a könnyeim, de bíztam a felépülésében. Szép lassan elkezdett inni fecskendőből, evett, felült és felállították. Úgy tűnt, valóban javulni kezdett az állapota. A halála előtti napon elköszöntem tőle, majd másnap felhívtak, hogy hiába küzdöttek az életéért" - mondta el a férfi, aki a két babával egyedül maradt.

Jászszentandrás polgármestere gyűjtést kezdeményezett a családnak. A Bagdi családot a következő bankszámlaszámon támogathatja:

Takarékbank 50465538-50000074

Közlemény: adomány

Számlatulajdonos: Kolláth Bálint – Jászszentandrás polgármestere

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.