Koronavírus: Jóval magasabb a nem regisztrált fertőzöttek száma Afrikában, mint eddig feltételezték

Forrás: AFP/Alissa Eckert -
WHO nem regisztrált fertőzöttek száma fertőzöttek száma koronavírus Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Afrikában a nem regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma jóval magasabb, mint ami az eddigi becslésekben szerepelt. A regisztráltak számának százszorosát is megközelítheti - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb felméréséből.

Matshidiso Moeti, a szervezet Afrikáért felelős igazgatója csütörtökön ismertetett adatokat a közzé még nem tett tanulmányból.

Elmondta, hogy az új elemzések azt mutatják: "az afrikai kontinens lakosságának több mint kétharmada rendelkezik valamilyen szintű védettséggel a koronavírussal szemben".

A friss kutatás szerint a valós fertőzöttségi arány akár 97-szer magasabb lehet, mint a hivatalosan regisztráltak száma. Összehasonlításképpen az igazgató megemlítette, hogy világszinten "a tényleges fertőzöttség hozzávetőlegesen 16 százalékkal haladja meg a hivatalosan azonosított fertőzöttek számát".

Koronavírus: Jóval magasabb a nem regisztrált fertőzöttek száma, mint eddig feltételezték Afrikában Forrás: AFP/Alissa Eckert

Moeti hangsúlyozta, hogy a magas számok ellenére nincs ok az aggodalomra, mert Afrika társadalma viszonylag fiatal.

A WHO egyik legfőbb törekvése a kontinensen továbbra is az, hogy minél szélesebb körű legyen a tesztelés és az oltás - szögezte le.

Az 1,3 milliárd fős Afrikában több mint 11,5 millió fertőzöttet regisztráltak a koronavírus-járvány kitörése óta, a halálos áldozatok száma meghaladja a 252 ezret.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.