Újabb súlyos vonatbaleset: személygépkocsi hajtott a sínekre

Forrás: Maszol.ro/ Temes megyei regionális vasúti igazgatóság -
vonatbaleset rendőrség személyautó Bácsalmás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két ember könnyebben megsérült abban a balesetben, amiben egy személyvonat és egy autó ütközött Mélykút és Bácsalmás között egy vasúti átjáróban csütörtök délután - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

A személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre - közölte Horváth Erika.
Az autóban hárman utaztak, közülük ketten sérültek meg, a vonat utasai közül senki nem sérült meg - tette hozzá a referens.

A Mávinform ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonat elé hajtott egy autó Mélykút és Bácsalmás között.

Újabb súlyos vonatbaleset: személygépkocsi hajtott a sínekre - A kép illusztráció Forrás: Maszol.ro/ Temes megyei regionális vasúti igazgatóság

Az átjáróban a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé.

A helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés befejezéséig, várhatóan késő estig, az érintett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. Ezért a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas vonalon késésekre kell számítani.

Bácsalmás és Mélykút között pótlóbusz jár, az ütközésben érintett szerelvény utasait pedig autóbusszal Bajára vitték.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a baleset Bácsalmás külterületén a Backnang úton történt. Az érintett szakaszon fél pályán halad a közúti forgalom.

A napokban Mindszentnél is történt egy halálos vonatbaleset, akkor öt ember vesztette életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.