Koronavírus: ennyien fertőződtek és haltak meg hazánkban

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
vakcina járvány oltás MTI koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Az elmúlt héten 6748 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a koronavírus-járvány kezdete óta 1 909 948-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 77, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 343-ra emelkedett - közölte az elmúlt heti összesített adatokat a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 821 435, az aktív fertőzöttek száma pedig 42 170-re csökkent. Kórházban 1015 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

Közölték: az oltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál. A kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Péntekenként oltási akciónapot is tartanak, amikor reggel 7 és 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is fel lehet keresni az oltópontokat.

Kiemelték, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az első oltását.

Hatósági házi karanténban 2401-en vannak, a mintavételek száma 11 355 462.

Jelezték azt is, hogy - a kedvező járványhelyzetre tekintettel - májustól heti adatközlésre tértek át, így legközelebb a jövő héten közölnek újabb járványadatokat.

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.