Mozdony elé lépett egy kamasz, hajszálon múlt az élete - a mozdonyvezető nyílt levelet írt

Forrás: shutterstock -
mozdonyvezető nyílt levél kamasz fiú mozdony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csupán egy hajszálon, és a mozdonyvezető lélekjelenlétén múlt, hogy nem halt meg az a kamasz fiú, aki kilépett a mozdony elé Őrbottyánban. A vezető nyílt levelet írt.

Nylt levélben keresi egy mozdonyvezető azt a fiút, aki kilépett a vonat elé. A vezető gyorsfékkel még meg tudott állni, így nem történt tragédia, bár a masiniszta sokkot kapott.

illusztráció Forrás: shutterstock

"17.25-kor Őrbottyán állomás után, Vác irányába, a gyalogátjáróban egy 13-14 éves fiú letette a holmiját a szelvénykőre és a sínek közé lépett. A mindössze 60 km/h sebességnek köszönhetően gyorsfékkel sikerült megállítani a vonatot. A holmija egy szemes nyakláncból (olyasmi, mint amilyenre a fürdőkád dugóját teszik), rajta katonai dögcédulával (vagy hasonló dísszel) és egy mobiltelefonból állt. Miután a szerelvény megállt, a srác zavarba jött, összeszedte a tárgyakat és elszaladt. Kérem a pedagógusokat és a szülőket, hogy ha felismerik a személyleírás alapján a srácot, foglalkozzak, törődjenek vele, mert nagyon komoly krízisben lehet. Sajnos ott, akkor, abban a lelkiállapotban erre én nem voltam alkalmas" – írta a mozdonyvezető, aki akkor és ott nagyon leszidta a fiatal fiút. Azt írta, csak akkor vett vissza, amikor meglátta a gyerek tekintetét, és azóta már megbánta, hogy ilyen kemény volt vele.

Egy veresegyházi tanárnő már jelentkezett, hogy utánajár az esetnek, és segítséget szeretne nyújtani a problémás fiatalnak - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.