Tragédia: fertőzött tápszert kaptak az újszülöttek, 3 kisbaba meghalt

Forrás: Thinkstock -
halál kisbaba fertőzött tápszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több különböző kórházban is adtak az újszülötteknek a fertőzött tápszerből. Kilenc kisbaba meghalt, 19 pedig megbetegedett. 

Sürgősségi császárral jött a világra Yousef Al-Kharboush és ikretestvére 2014-ben, a londoni St Thomas Kórházban. A kicsiket infúzióra kötötték, mivel maguktól nem tudtak táplálkozni. Yousef beteg lett, 9 napos korában pedig fertőzés következtében meghalt.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Ő egyike volt annak a három kisbabának, akik szepszis következtében hunytak el, miután egy bizonyos fajta tépszert kaptak infúzióban. A másik kisbaba, Tameria kilenc nappal Yousef után hunyt el ugyanabban a kórházban, a harmadik újszülött, Oscar pedig a cambridge-i Rosie szülészeti kórházban halt meg. Az ügyben nemrég hoztak ítéletet: a tápszergyártó céget 1,2 millió font bírság megfizetésére kötelezték. Yousef apja megtörten nyilatkozott fájdalmukról. "A szörnyű emlékek még mindig kísértenek bennünket, és örökké fognak" - mondta. A szülők nem elégedettek az ítélettel - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.