Hogyan öljük meg a férjünket? életfogytiglani büntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Férje megöléséért életfogytiglanra ítélte hétfőn egy portlandi bíróság Nancy Crampton Brophy írónőt, aki egyebek közt Hogyan öljük meg a férjünket? címmel publikált online esszét.

Az Oregon állambeli bíróság ítélete lehetővé teszi, hogy a szentimentális romantikus novelláiról ismert 71 éves írónő az előírt feltételek teljesülése esetén 25 év után kiszabaduljon a börtönből. Crampton Brophy-t május 25-én találta bűnösnek férje meggyilkolásában az esküdtszék.

Nancy Crampton Brophy Forrás: AFP/Handout

A vád szerint az asszonynak anyagi gondjai voltak, ezért 2018 júniusában egy főzőiskolában két, szívre leadott lövéssel leterítette az ott szakácsként dolgozó férjét, hogy hozzájusson több százezer dolláros életbiztosításához. A 63 éves Daniel Brophy-t tanítványai találták meg az egyik osztályterem padlóján.
Az özvegy ártatlannak vallja magát, állítása szerint csak új könyveihez keresett inspirációt, amikor a térfigyelő kamerák a tetthely környékén lefilmezték, az eltűnt pisztolyt, amely a rendőrség szerint a gyilkos fegyver, csak "kelléknek" vásárolta az íráshoz. Verziója szerint valaki más ölhette meg a férjét egy félresikerült rablásban.

A 2011-ben megjelent, Hogyan öljük meg a férjünket? arról szól, hogy egy feleség miként teheti el láb alól a férjét anélkül, hogy meggyűlne a baja az igazságszolgáltatással. A végkövetkeztetés szerint "a legfontosabb, amit egy gyilkosságról tudni kell, hogy mindenki képes rá, aki nagyon akarja".
Noha az értekezés nagy feltűnést keltett, azt a bírósági tárgyalás során nem ismerték el bizonyítékként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.