Elsőként legalizálták a marihuánát orvosi célra ebben az országban

Forrás: Thinkstock -
Thaiföld marihuána Ázsia marihuána legalizáció orvosi célra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ázsiában elsőként Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra. A jövőben sem a vadkender termesztése, sem birtoklása nem büntetendő, de élvezeti céllal rágyújtani továbbra sem megengededett - jelentették be Bangkokban csütörtökön.

Az állam egymillió vetőmagot is szétoszt az embereknek, de akik marihuánát szívni látogatnának az országba, azoknak csalódniuk kell, mert a hatóságok figyelmeztettek, hogy

az élvezeti célú marihuánafogyasztást továbbra is 3 hónap elzárással és 25 ezer baht (mintegy 267 ezer forint) büntetéssel fenyegeti a törvény.

Nem legálisak azok a marihuánakivonatok sem, melyekben a tetra-hidro-kannabinol (THC), a kábítószer fő hatóanyaga koncentrációja meghaladja a 0,2 százalékot. Ez nagyjából az ipari célra termesztett kender THC-tartalmának felel meg.

Ázsiában Thaiföldön legalizálták elsőként a marihuánát orvosi célra Forrás: Thinkstock

Thaiföld klímája ideális a kannabisztermesztéshez, és az országban jelenleg is virágzik az egészségügyi turizmus. Ezt szeretné a thaiföldi kormány az orvosi célú marihuánával tovább erősíteni.

"Tudnunk kell megfelelően használni a kannabiszt. A megfelelő tudatossággal a kannabisz valódi aranybánya, érték, amelyet támogatni kell" - fogalmazott Anutin Csarnvirakul közegészségügyi miniszter a legalizációval kapcsolatos sajtótájékoztatón. A miniszter elmondta, hogy ha valaki visszaél a törvénnyel, azt meg fogják büntetni. Ennek ellenére azt mondta, hogy nem az a cél, hogy a hatóságok az utcán járőrözve azt figyeljék, kit lehet megbüntetni. Mint fogalmazott, a thaiföldi kormány célja az, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy mi legális és mi nem az.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.