Kiderült, mikor temetik Haumann Pétert, az ország imádott színművészét

Forrás: MTI/Vajda János -
temetés gyász búcsúztató Haumann Péter Haumann Péter temetése
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek milliói fognak örökké emlékezni Haumann Péterre, a kiváló magyar színművészre, aki nemcsak a kamera előtt és a színpadon, hanem hangjával is elkápráztatta a közönséget.

Haumann Péter hosszú betegség után, május 28-án örökre lehunyta a szemét. A Nemzet Színésze címmel is kitüntetett, 81 éves művész tavaly nyáron állt utoljára színpadra, ám akkor még senki sem sejtette, hogy már sosem fog újra közönség elé lépni.

Forrás: MTI/Vajda János

Korábban felröppentek olyan hírek, miszerint Haumann Pétert kedvenc balatoni településén, Paloznakon helyezik végső nyugalomra, ám most kiderült, hogy pontosan mikor és hol temetik majd el a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészt.

Haumann Péter búcsúztatója június 17-én, pénteken 14:30-kor kezdődik a budapesti Farkasréti temetőben, a Makovecz-ravatalozóban katolikus egyházi szertartás szerint. A színművészt a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Magyar Művészeti Akadémia és a Fővárosi Önkormányzat a saját halottjának tekinti – közölte az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.