Újabb információk a buszban felejtett kislány tragédiájáról: kirúgott rendőr lehetett a sofőr

Forrás: Dreamstime -
halál Tomajmonostora kislány Tomajmonostor busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feladta a küzdelmet az a 4 éves kislány, akit 8 órára a forró buszban felejtettek. A sofőr állítólag összetört, pszichiátrián kezelik, és az is kiderült róla, hogy egykor rendőr volt.

Nyolc órára a forró buszban felejtették a négyéves Inezt Tomajmonostorán. Miután életveszélyes állapotban rátaláltak, mentőhelikopter szállította kórházba. A négyéves Inez a debreceni kórház gyermek intenzív osztályán válságos állapotban küzdött az életéért, de a kislány végül feladta a harcot. A sofőr összetört, állítólag pszichiátrián kezelik. Elterjedt az a pletyka, hogy korábban is előfordult, hogy a kislány a buszon maradt. Pár héttel ezelőtt állítólag a szülők egyik délután arról kaptak telefont, hogy Tiszaderzs helyett Kunhegyesre vitte a gyermeket, a nagymamának kellett érte kocsival mennie.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Az 56 éves sofőr múltjáról is egyre több dolog derül ki, most az, hogy korábban rendőr lehetett

"A sofőr kirúgott rendőr, mert jogellenes cselekedeteket követett el a szervezetben. A munkáltatója pontosan tudta ezt, ennek ellenére ilyen felelősségteljes munkakörbe felvette" - idézi a Ripost Varga-Damn Andrea nyilvános posztját, de egy másik, neve elhallgatását kérő személy is említést tett erről.

"Hallottam én is erről. Úgy tudom, ez 20 évvel ezelőtt történt, és csak rövid ideig szolgált rendőrként, mert hanyag szolgálat és ellátás miatt kirúgták" - mondta az illető.

Ugyan a férfi 5 évet kaphat, nem valószínű, hogy ennyi lesz a büntetése. "A buszvezető tettét kétféleképpen is minősíthetik. Elítélhetik gondatlanságból elkövetett emberölésért, de valószínűbb, hogy foglalkoztatás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetésért kell majd felelnie. Mindkét cselekmény felső büntetési tétele öt év. A bírói gyakorlat általában az, hogy az elkövető végül nem kerül börtönbe, mert a büntetése végrehajtását felfüggesztik" - mondta a Borsnak az ismert jogász, Borbély Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.