Vonatbaleset: nem zárható ki, hogy a felborult kocsik alatt még vannak emeberek

Forrás: MTI/EPA/Network Pictures -
vonatbaleset halál München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton még mindig kutattak a bajorországi vonatbalesetben eltűntek után, a halálos áldozatok száma ötre emelkedett, és negyven sérült áldozatról tudnak.

Délelőttre vártak a helyszínre egy nagy teljesítményű darut, mert addig két kísérlet is sikertelen volt, amelyben fel akarták emelni a sérült kocsikat - jelentette a dpa hírügynökség a helyszínről. A nap folyamán egy újabb holttestet emeltek ki a roncsok alól. Az ötödik áldozat korát nem közölték, egyes médiahírek szerint egy diákfiúról van szó, de a rendőrség ezt nem erősítette meg.

Tűzoltók a dél-németországi Garmisch-Partenkirchenben történt vonatbaleset helyszínén 2022. június 3-án Forrás: MTI/EPA/Network Pictures

A Münchenbe tartó személyvonat három kocsija péntek délben siklott ki és borult fel Burgrain faluban, Garmisch-Partenkirchen közelében, egyelőre nem tudják, mi okból. Egy rendőrségi szóvivő szombat reggel azt mondta: nem tudják kizárni, hogy a felborult kocsik alatt még vannak emberek, de ha vannak, akkor a számuk tíz alatt van. A szerelvényen mintegy 140-en utaztak. A súlyos sérültek közül többeken sürgős műtétet kellett elvégezni - írta a dpa. Az utóbbi években Németországban ez volt a legsúlyosabb vasúti baleset. A helyszínre ellátogatott Volker Wissing közlekedési miniszter és Richard Lutz, a német állami vasúttársaság (Deutsche Bahn) vezérigazgatója, és a szerencsétlenség alapos kivizsgálását ígérték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.