Lebukott az a férfi, aki BKK-automatákból lopott hőálló papírra gyártott hamis bérleteket

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
BKK rendőrség bérlet nyomozás hamis bérlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őrizetbe vették azt a 69 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint BKK-automatákból lopott papírokra gyártott hamis bérleteket.

Az információk szerint E. Tamás az általa gyártott hamis bérleteket árulta. Az általa használt speciális hőnyomtató miatt a hamisítványok szinte teljesen megegyeztek az eredetivel, csupán a hátoldalon lévő sorszámokból lehetett kikövetkeztetni, hogy hamisítvány. A férfi a lejáratkor rötön új bérleteket kínált, ha pedig egyik vásárlója lebukott, garanciával adott másikat.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya E. Tamást 2022. június 22-én fogta el. A férfi belvárosi lakásában több száz, hamis bérlet előállítására alkalmas lopott biztonsági hőpapírtekercset, számítógépet, hőnyomtatót és több, már elkészült hamis bérletet találtak.

A férfi vevőivel szemben csalás és hamis magánokirat-felhasználás vétsége miatt indítottak eljárást -olvasható a rendőrség honlapján.

Már csak a hónap végéig érvényesek azok az okmányok, amelyeknek, bár korábban lejártak, a veszélyhelyzet miatt meghosszabbították az érvényességüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.