vitorlázó repülőgép Békéscsaba vitorlázógép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezuhant egy motor nélküli vitorlázó repülőgép kedd délután a békéscsabai reptéren, a pilóta súlyosan megsérült - tájékoztatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szombati Andrea közölte, hogy a baleset vontatás, felszállás közben történt. A pilóta életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba. A baleset okát és körülményeit a rendőrség vizsgálja - tette hozzá.

Összetört, ASW-20 típusú, motor nélküli vitorlázó repülőgép a békéscsabai repülőtér mellett 2022. július 19-én. A vitorlázógép vontatás, felszállás közben lezuhant, pilótája életveszélyes sérüléseket szenvedett. MTI/Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor

Várszegi György, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a vitorlázó gép kapszulájából egy embert a békéscsabai tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki.
Szombati Andrea arról számolt be a Távirati Irodának, hogy a békéscsabai rendőrkapitányság légiközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.