MC Hawer ellophatta Lagzi Lajcsi slágerét: több mint tízmilliós kár érhette a dáridóst

Fotó: Csudai Sándor -
Galambos Lajos dallopási ügy Mikor a vodka a fejembe száll Lagzi Lajcsi jogdíj MC Hawer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi időben magánéleti ügyeik miatt kerültek a címlapokra a hazai mulatósélet legnagyobb sztárjai. Most azonban olyan nagy botrány van kibontakozóban, melyhez hasonlót a magyar zeneiparban talán még nem láthattunk.

Lagzi Lajcsi azt állítja, hogy MC Hawer lenyúlta az egyik slágerét. A trombitás a napokban teljesen véletlenül vette észre, hogy egyik dala, a Mikor a vodka a fejembe száll nincs rajta azon a listán, amelyet minden előadóművész megkap Magyarországon, amikor megállapítják, az adott időszakban mekkora jogdíjat kap műveinek lejátszása, felhasználása után.

– árulta el Galambos a Blikknek, aki bevatta a lapot a sláger megszületésének körülményeibe is. Lajcsi a nótát egy 1999-es esküvő után írta zenésztársával, Hoffmann Sándorral. A lagzin a mulatozó hölgyek megkérték a dáridóst, hogy készítsen nekik egy olyan dalt, amelyben kedvenc italuk, a vodka is helyet kap. Így született meg a házibulik egyik kötelező darabjává váló Mikor a vodka a fejembe száll című sláger.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nem tudom, Hawer hogy vette a bátorságot, hogy lenyúlja a dalomat. Való igaz, hogy ő más formában adja elő, mert írt hozzá egy rap betétet, de erre is engedélyt kellett volna kérnie tőlem, vagyis Sándortól és tőlem, ám sosem kaptunk ilyen megkeresést, és nem is engedélyeztük."

– mondta Lajcsi, aki kész bíróságra is vinni az ügyet, és szeretné, ha az őt és azóta elhunyt szerzőtársát ért kárt visszamenőleg megtérítenék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.