Cápaharapás után kellett amputálni egy tízéves kisfiú lábát

Forrás: Origo -
Florida cápatámadás Cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 éves ifj. Jameson Reeder a családjával búvárkodott Florida Keys partjainál múlt szombaton, mikor hirtelen furcsa ütést érzett az egyik térdénél. A szülők szerint egy bikacápa támadta meg a fiukat.

Jamesont rokonai azonnal kimentették a vízből és hajójuk fedélzetén szorítókötést tettek a lábára, hogy mérsékeljék a vérzést. A család ezután jelzett egy közelben közlekedő, az övékénél gyorsabb sebességre képes vízijárműnek, mellyel viszonylag rövid idő alatt elérték a partot, ahol már várták őket a mentősök – írja a CNN.

Forrás: Origo

A gyermeket helikopterrel szállították kórházba, ahol kénytelenek voltak térdtől lefelé amputálni sérült végtagját. Idén nem ez volt az első olyan cápatámadás, mely nagy figyelmet kapott a médiában. Júliusban két halálos kimenetelű hurghadai esetről számoltunk be, míg augusztusban egy nyolcéves brit kisfiút támadtak meg cápák a Bahamákon, miután családjával idegenvezetői kíséret nélkül úsztak egy veszélyesnek bélyegzett lagúnában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.