Gáspár Zsolti megdöbbentő vallomása: Tilla és Demcsák Zsuzsa tanítják olvasni

Forrás: TV2 -
Demcsák Zsuzsa Gáspár Zsolti olvasás Tilla diszlexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gáspár Zsoltinak már az iskolában is meggyűlt a baja az olvasással, ám akkor nem fordultak szakemberhez, csak később. Kiderült, hogy diszlexiás, de a problémával végül nem foglalkozott. Most Tilla és Demcsák Zsuzsa tanítja őt olvasni.

Gáspár Zsolti sosem gondolta volna, hogy egyszer műsorvezetői feladatokat kap majd, ezért nem gondolta, hogy a diszlexiájával foglalkoznia kellene. Ugyan már óvodában gondban volt a színek felismerésével, iskolában pedig az olvasással, a problémát csak később állapították meg nála, de nem foglalkozott vele, hiszen a tanyán nem volt jelentősége.

Gáspár Zsolt gondban van az olvasással Forrás: TV2

"A húszas éveimben még nem gondoltam, hogy egyszer ilyesmit csinálok majd, és ilyen fontos és intelligens emberek között mozgolódom, mint Demcsák Zsuzsa vagy Tilla. Visszagondolva, nagy hibát követtem el, hogy akkor nem kezeltem a problémát és nem fejlesztettem magam. Látták rajtam, hogy gondban vagyok, amikor papírt adtak a kezembe. Izgultam, hebegtem-habogtam, levert a víz. Elmondtam, nekem bizony problémám van az olvasással, ők pedig azonnal felajánlották a segítségüket, amiért nem győzök eléggé hálás lenni. Demcsák Zsuzsa és Tilla tanított meg olvasni.

A felvételek előtt egy órával már ők is megérkeztek, kijelöltek nekem egy külön kis szobát, ahol egy órán keresztül gyakoroltuk a szövegeket, amik le voltak nekem írva. Sőt, felajánlották, hogy a későbbiekben, amikor idejük engedi, még több órát, foglalkozást tartanak majd nekem" - mondta a Blikknek Zsolti. Demcsák Zsuzsa és Tilla is elmondták, hogyan vették észre Zsolti problémáját.

"Zsoltit már az Ázsia Expressz forgatásán a szívembe zártam. Az egyik feladat arról szólt, hogyan tudjuk hátráltatni a másikat. Amikor odaértünk a következő állomáshoz, és el kellett olvasni, mi is a feladat, Zsolti a maga hőbörgős módján elkezdte mondogatni, hogy olvassam már el neki. Megsajnáltam őt. Akkor jöttem rá, hogy küzd az olvasással, és azóta segítem, ahogy tudom, a Farm VIP forgatásai során is" - mondta Zsuzsa.

"Azonnal észrevettük, hogy valami nem stimmel, mert Zsolti nem azt olvasta és mondta, ami a papíron állt. Jó vele foglalkozni, mert egyrészt nagyon kedves ember, szórakoztató vele lenni. Másrészt pedig rendkívül szorgalmas, tényleg küzd azért, hogy egyre jobban menjen neki az olvasás. Remekül halad, látszik rajta a javulás, mert szorgalmasan gyakorol" - árulta el Tilla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.