"A Győrfi Pálat keresem!" - Hihetetlen, mivel tartják fel a segélyhívót a magyar telefonálók

telefonbetyár segélyhívó vicces videó vicces
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem halljuk, talán el sem hisszük, milyen hívások futnak be a segélyhívó központhoz. A Magyar Rendőrség összegyűjtötte az utóbbi idők legviccesebb megkereséseit, mikor a telefonálók nem életveszély miatt kértek segítséget.

A rendőrség tájékoztatása szerint idén július 31-ig 1 237 359 olyan hívás futott be a 112-es segélyhívóra, amikor nem kellett riasztani rendőrt, mentőt és tűzoltót sem. Ez a beérkezett hívások 46,8 százaléka, azaz a telefonálók majdnem fele nem rendeltetésszerűen használja az életmentésre létrehozott segélyhívót.

A hatóság figyelemfelkeltés céljából válogatta össze a legviccesebb, érthetetlen hívásokat, melyek miatt nem a 112-es segélyhívót, hanem a 11800-as tudakozót kellett volna tárcsázniuk az embereknek. Az operátor feltartásával ugyanis nemcsak lassítják és nehezítik a munkát, de veszélybe sodorhatják azokat, akik a tényleges életmentés miatt hívják a 112-t.

A fenti videóban hallható, ahogy valaki szőlőt szeretne eladni a tűzoltóknak, Győri Pált keresik eladó sarokülő miatt, de van, aki a vitaminszedés kapcsán kérte a segélyhívó véleményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.