Tíz mentőautó és 50 egészségügyis vonult ki a Szigetre: kiszáradás és a túlzott alkoholfogyasztás okoz baj

Sziget Fesztivál 2022 orvosok Országos Mentőszolgálat egészségügyi dolgozó mentősök sziget 2022 sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két év kihagyás után idén ismét turisták ezrei lepik el az Óbudai-szigetet. Európa egyik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválján egymásnak adják a mikrofont a világsztárok, a vendégek biztonságáért és egészségéért pedig több száz szakember vállalta a felelősséget.

A szervezők munkáját hivatásosok és önkéntesek együttesen segítik. Az Országos Mentőszolgálat idén tíz járművel van jelen a Szigeten, az ambulancia pedig ötven dolgozóval vonult ki a fesztiválra. A szakemberek felkészültek mindenre, így gyakorlatilag nincs olyan vészhelyzet vagy baj, amit a helyszínen ne lennének képesek ellátni.

A leggyakoribb probléma a kiszáradás, vagy a túlzott alkoholfogyasztás, de előfordult már, hogy az egyik fesztiválozót újra kellett élesztenie a mentősöknek – mondta Őri Kiss Zsolt mentőtechnikus a Borsnak. A lapnak nyilatkozott a Sziget korábbi egészségügyi vezetője, Dr. Szeles Géza is, aki jelenleg a Helperek - Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületének az elnöke.

Illusztráció Forrás: OMSZ Facebook oldala

A doktor elmondta, hogy a fesztiválon általában 6-700 esetben kell intézkedni, de ezek túlnyomó többségében kisebb sérülésekből adódnak.

– nyilatkozta a portálnak Dr. Szeles Géza.

A Szigeten áll egy közel száz főre tervezett egészségügyi ellátó helyiség, emellett ezer biztonsági őr, több száz gyalogjárőr és ötven tűzoltó is szolgálatot teljesít a rendészeti szervek fegyveres és civil járőreivel közösen – közölte a részleteket Benis Dániel, a Sziget Fesztivál műszaki vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.