Elfogták a veronai buszbaleset sofőrjét - a 18 áldozatot követelő tragédia okozója Békéscsabán bujkált

Forrás: MTI -
tanárok Szinyei Merse Pál Gimnázium Verona elfogatóparancs diákok veronai buszbaleset tragédia V. János elítélt sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2017. január 20-án történt szörnyű tragédiában 18-an vesztették életüket, köztük a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai is. V. János ellen a veronai ügyészség ellen adott ki elfogatóparancsot. 

A tragédiát az okozta, hogy a buszsofőr az autópálya hídpillérének hajtott, melynek következtében a busz kigyulladt és kiégett. A rajta utazó középiskolások és tanáraik közül többen meghaltak.

A veronai tragédiában kiégett busz Forrás: MTI

A 18 halálos áldozatot követelő tragédia vétkes sofőrjét itthon első fokon 12, Veronában másodfokon 6 év börtönbüntetésre ítélték, ám V. János egyszer sem jelent meg az olasz bíróságon, ezért letartóztatni sem tudták a hatóságok.

A veronai ügyészség elfogatóparancsot adott ki az elítélt ellen, akit végül Magyarországon fogtak el. Mint kiderült, végig Békéscsabán élt és bujkált.

Szendrei Endre, az egyik áldozat nagybátyja a Borsnak azt mondta:

"A hatéves büntetést kevésnek tartjuk, de az mindenképpen előrelépés, hogy V. végre megkezdi büntetése letöltését."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.