Figyelem! Ezért ne ossz meg videókat a gyerekedről a közösségi médiában

Forrás: Shutterstock -
videók felhasználás TikTok social media tartalom pedofília gyerek közösségi média figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te egy ártatlannak tűnő videót töltesz fel imádott gyermekedről, és közben el sem tudod képzelni, mi mindenre használják egyesek a kicsiről készült posztokat. 

A megdöbbentő jelenségről egy anyuka beszélt a TikTokon, aki több megfigyelést is tett a gyerekekről készült posztokkal kapcsolatban.

Jessica videójára a Bors talált rá. A nő maga is anya, és egy Wren nevű kislány esetére hívja fel a felhasználók figyelmét.

Bár az említett kislány még csak 3 éves, édesanyja saját profilt hozott neki létre, ahova kedves kis videókat tölt fel a gyermekéről. Amire az anyuka nem számított, hogy rengetegen töltik le saját használatra a videókat, és a felhasználásuk a letöltések természete alapján nem jószándékkal történik.

@hashtagfacts#fyp#wren#protectourkids#protectthekids#itsnotokay#nottoday#nottodaysatan♬ original sound - j e s s i c a

"Itt látható egy hároméves kislány haspólóban, amit több mint 45 ezer alkalommal mentettek le. A kis Wren itt egy virslit eszik, ezt 370 ezren mentették le" - mondja Jessica, aki azt is elárulta, hogy az a legtöbben a kislány a kelleténél többet mutató ruháira, és az "uborka" szóra keresnek rá Wrennel kapcsolatban. Emellett a videók alatt több férfi is visszataszító kommenteket fogalmaz meg.

Jessica, aki maga is anya,a azzal zárja a videót, hogy a mentések és a gusztustalan kommentek is ugyanazoktól az emberektől származnak, akik ki tudja, közben milyen ocsmány dolgot művelnek.

"Védjük meg a gyermekeinket!" - szólítja fel tiktokos szülőtársait az anya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.