II. Erzsébet temetése temetés Westminster-apátság II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári, skóciai rezidenciáján.

II. Erzsébet ravatalánál ma reggelig tehették tiszteletüket azok, akik szerették volna leróni kegyeletüket a néhai brit uralkodó előtt. A temetés magyar idő szerint délben kezdődik, a részletes programról egy korábbi cikkünkben írtunk, ide kattintva elolvashatod, milyen menetben zajlik majd a ceremónia.

Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Az eseményre kétezer vendéget várnak, köztük a világ országainak államfőit, akiknek nagyon szigorú szabályokat kell betartaniuk. Többek között arra kérték őket a szervezők, hogy érkezzenek kereskedelmi repülőjáratokkal, illetve nem használhatják közlekedésre a saját autóikat.

A ceremóniára a Westminster-apátságban kerül sor, melynek kapui nemrég megnyíltak, a vendégek pedig özönlenek be a templomba – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.