Életveszélyes TikTok-trend miatt került orvoshoz egy kislány: idegen anyag jutott a testébe

TikTok-trend életveszély orvos Tiktok kórház mágnes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több szülő tiltja el gyermekét a közösségi médiás platformok, főként a TikTok használatától, ugyanis az utóbbi években megszaporodtak az életveszélyes sérülések. A fiatalok megpróbálják leutánozni a videókban látott, menőnek tűnő dolgokat, néhányan pedig életüket is vesztették már emiatt.

Egy korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük az elmúlt időszak legveszélyesebb és legőrültebb TikTok-trendjeit, melyek nemcsak sérüléseket, hanem sajnos fiatalok halálát is okozta. A közösségi hálón terjedő őrült kihívásokkal azonban lehetetlen lépést tartani, és hiába tiltják el ezektől a gyerekeket, valahogy mégis tudomást szereznek róluk.

Forrás: AFP/Yuichi Yamazaki

Így járt Kelly Sheldon lánya is. A 14 éves Tia korábban már láthatta azt az új őrületet, melynek lényege, hogy a fiatalok egy-egy mágnest "ragasztanak" a nyelvükre, hogy úgy tűnjön, piercinget viselnek. Kelly eltiltotta lányát a TikTok használatától, egy osztálytársa azonban rávette Tiát, hogy ő is próbálja ki a veszélyes játékot.

A kislány azonban megfeledkezett a nyelvére helyezett két kis mágnesről, és ivás közben lenyelte azokat. A golyók egymáshoz tapadtak a mellkasa alsó részén, és az orvosok is abban bíznak, hogy természetes úton távozik majd mindkét mágnes a kislányból. Fennáll azonban a veszélye annak, hogy ha a mágnesek szétválnak, kárt tehetnek a belső szervekben – írja a Bors a DailyMail cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.