Dongalábbal, kar nélkül lett sikeres modell Zizipho, akit kiskorában társai zaklattak

Forrás: Courtesy Zizipho Soldat / SWNS/© Courtesy Zizipho Soldat / SWNS/Courtesy Zizipho Soldat / Swns -
modell fotók dongaláb Phocomelia-szindróma Zizipho Soldat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritka születési rendellenesség nehezítette a fiatal lány dolgát. Nemcsak azzal kellett megküzdenie, hogy más, mint a többiek, hanem azzal a rengeteg támadással, sértéssel és zaklatással, amit a többiektől kapott.

Zizipho Soldat a Phocomelia-szindróma miatt fél karral és dongalábbal született. A ritka betegség a végtagok szélsőséges fejlődési rendellenességét okozhatja, így alakult ki a lánynál is, hogy a bal lába lényegesen rövidebb lett, mint a jobb. A bal keze pedig kifejletlen maradt.

Ziziphót nagymamája nevelte, aki a kislányt hatévesen egy bentlakásos iskolába adta. A társai bántották, zaklatták, emiatt úgy érezte magát, mintha börtönben lenne, ahonnan sohasem szabadulhat. Az átélt borzalmak hatására depressziós lett és szorongás gyötörte, mivel nem tudott megbirkózni a kegyetlen gúnyolódásokkal.

Zizipho Soldat Forrás: Courtesy Zizipho Soldat / SWNS/© Courtesy Zizipho Soldat / SWNS/Courtesy Zizipho Soldat / Swns

Az önbizalma romokban hevert, mégis elvégezte a dél-afrikai Walter Sisulu Egyetemet és PR szakirányon szerzett diplomát. A nagy áttörést és az ismertséget az hozta meg számára, hogy modellfotókat posztolt magáról az Instagramon.

A szerencse hamar Zizipho mellé szegődött: leszerződött egy modellügynökséghez és szeretné, ha az életével inspirálni tudná a hozzá hasonló, fogyatékossággal élő embereket – olvasható a DailyStar anyagában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.