Védelem nélkül marad András herceg: a brit állam nem fizeti tovább a testőrségét

Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha -
királyi család testőrség Jeffrey Epstein pedofilbotrány András herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A néhai brit királynő fia, egyben a jelenlegi uralkodó, III. Károly öccse is belekeveredett az évekkel ezelőtt kirobbant pedofilbotrányba. A pletykák szerint ugyanis András herceg is részt vett Jeffrey Epstein, a szexuális bűnözőként elhíresült amerikai üzletember orgiáin.

András herceg akkor került a reflektorfénybe, amikor az ominózus szexpartik egyik áldozata, bizonyos Virginia Giuffre megvádolta a királyi család tagját, hogy megerőszakolta. A nő bíróság elé vitte az ügyet, ám végül sikerült peren kívül megegyezniük, így szép csendben elült volna a botrány, ha a pedofilvádak nem ütöttek volna bélyeget Andráson.

András herceg Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A hercegnek ugyanis le kellett mondania címeiről és még ma is a botrány utóhatásait nyögi: nemrég kiderült, hogy Károly megfoszthatja őt államtanácsosi szerepétől, most pedig arról szólnak a hírek, hogy elveszti saját testőrségét is. A fegyveres védelmet a brit adófizetők pénzéből finanszírozza az angol kormány, és a katonák mindenhová elkísérik III. Károly öccsét, ha elhagyja a kastélyt.

Az évi 3 millió fontba (megközelítőleg 1,5 milliárd forintba) kerülő fenntartási költségeket nem állja tovább decembertől a brit állam az Epstein-botrány miatt. András a brit lapinformációk szerint dühöng és panaszt fog tenni a megfelelő hatóságoknál – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.