Alvó rokonaira gyújtotta a házat a részeg nő Miskolcon

Forrás: Thinkstock -
gyújtogatás rokon Miskolc alvás felgyújtotta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ittas nő számdékosan gyújtotta fel a házat, amelyben a rokonai tartózkodtak, ugyanis attól félt, hogy kihívják rá a rendőröket.

A Miskolci Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen, valamint részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte – olvasható az ügyészség oldalán.

A nő és a házban lakó családtagjai rendszeresen italoztak és veszekedtek részegen. 2020 áprilisában is így volt, a ház lakói reggeltől estig italoztak, és többször összevesztek egymással. A vádlott az elfogyasztott alkohol hatására kötekedni kezdett, majd azzal fenyegette a családtagokat, hogy rájuk gyújtja a házat. Mivel attól félt, hogy a megfenyegetett családtagok kihívják a rendőrséget, a házat elhagyta, a rokonai pedig lefeküdtek aludni.

illusztráció. Forrás: Thinkstock

Amikor az ittas nő látta, hogy az udvaron már senki nincs, visszament a házhoz, lelocsolta a kanapét acetonnal, és meggyújtotta. Mivel a házban szinte mindenki aludt, a tűz észlelésekor már a tetőszerkezet is lángolt. A házban tartózkodók kimenekültek, megpróbálták a tüzet eloltani, de a lángokat csak a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük. Az eset során szerencsére senki nem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.