Durva fordulat az időjárásban: erős melegfronttal jön a karácsony, 10-14 fokot mérhetünk majd

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
időjárás melegfront
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már biztos, nem lesz fehér karácsony. 

Péntek


Marad a nagyrészt erősen felhős, borult idő. Északnyugat felől ismétlődő szitálás, záporeső alakulhat ki, ugyanakkar - főleg délután - rövid időre a nap is előbukkan. 4 és 14 fok közötti enyheség lesz. A délnyugati szél megerősödhet.

Szenteste napja


A nap első felében többfelé valószínű eső, majd délután szakadozik a felhőzet. A nyugati szél többfelé lesz élénk, néhol erős. +11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Karácsony első napja


Változóan felhős, hajnalban párás idő lesz. Legalább pár órás napsütés mindenhol lehet. 7 és 14 fok között változik a hőmérséklet. A déli szél élénk lesz.

Karácsony második napja


A reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után ismét változóan rétegfelhős idő lesz. Eső nem várható. 11-12 fok körül alakul a maximum - írja a Köpönyeg.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.