Egy házaspár megvenné a Last Christmast, hogy örökre betiltsa az ikonikus karácsonyi nótát

dal betiltás Wham! Last Christmas karácsonyi dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak számára nincs karácsony az ünnepi dalok nélkül és december végén egymás után hallgatják az örökzöld slágereket. Mariah Carey, Andy Williams vagy éppen Michael Bublé dalai szólnak ilyenkor az otthonokban, a plázákban, a kávézókban, sőt még az irodákban is. Ebből lett elege egy házaspárnak.

Miközben egyesek imádják, néhányan gyűlölik a karácsonyi slágereket, így van ezzel Tomas Mazetti és felesége, Hannah is. Olyannyira nem bírják elviselni a Wham! együttes ikonikus dalát, a Last Christmast, hogy kitervelték: örökre betiltják a számot. Ezt úgy kívánják elérni, hogy megszerzik a dal jogait, és egyszerűen nem fogják engedélyezni, hogy bárki is lejátszhassa.

Hogy miért utálják ennyire a Last Christmast? Hannah évekkel ezelőtt egy kávézóban dolgozott, ahol a tulaj egy saját készítésű lejátszási listával hangolódott az ünnepi szezonra. A dalok valóban megteremtik a karácsonyi hangulatot, de mindez a visszájára fordulhat, ha egyes számokat naponta százszor is végig kell hallgatnia az embernek. A dolgozók közül Hannah a kínok kínját élte át.

– idézte a nőt a Bors, aki a Daily Starnak nyilatkozott a Last Christmas betiltása kapcsán.

A házaspárnak eddig 23 millió forintnyi összeget sikerült összegyűjtenie, ami azonban édeskevés a tervük megvalósításához, ugyanis a Last Christmas jogait 9,1 milliárd forintra taksálják.

Nem ők az elsők vagy az egyedüliek, akik betiltanák a karácsony egyik jelképét. Nemrég arról szóltak a hírek, hogy mozgalom indult, hogy tűnjön el a tévéből a Reszkessetek, betörők! című film.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.