Már a tizedik államban tiltották be az állatokon tesztelt kozmetikumokat az Egyesült Államokban

Forrás: -- -
New York állam állatkísérlet Egyesült Államok betiltották MTI
New York államban is betiltották az állatokon tesztelt kozmetikumok értékesítését.

New York állam lett az Amerikai Egyesült Államok tizedik állama, ahol állatvédelmi okokra hivatkozva korlátozzták a megvásárolható termékek körét. A jogszabály januárban fog hatályba lépni.

Linda Rosenthal, az állami törvényhozás képviselője azzal indokolta a döntést, hogy mára a kutatási módszerek annyit fejlődtek, hogy szükségtelen a termékfejlesztés során állatoknak embertelen kísérleteken átesniük azért, hogy új sminkeket vagy samponokat hozzanak létre a kozmetikai vállalatok.

Forrás: --

New York állam mellett Virginia, Kalifornia, Louisiana, New Jersey, Maine, Hawaii, Nevada, Illinois és Maryland állam is betiltotta az állatkísérletek nyomán előállított kozmetikumot értékesítését.

Ez azonban nem minden: Washingtonban már a képviselőház előtt van az a szövetségi törvényjavaslat is, amely az egész Egyesült Államok területén betiltaná az ilyen kozmetikai termékeket.

New York államban nem a kozmetikumok tilalmáról szóló törvény életbe léptetése volt az állatvédők egyetlen győzelme a héten, ugyanis Kathy Hochul kormányzó csütörtökön aláírta azt a jogszabályt is, amely 2024 decemberétől megtiltja az állam területén működő kisállatkereskedéseknek a kutyák, macskák és nyulak értékesítését - írja a CNN.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.